Scandinavian Estate Agents
Nerja, Spanien
info@eurohome.nu


SEMESTERMÅL

Eurohome Fastighetsmäklare Nerja


INNEHÅLL
Eurohome
Om Eurohome
Semestermål

Till Salu
Vår Andrahandsmarknad

Information
Nyheter på svenska
Utlandssvenskarnas förening
EU´s webbportal
Svenska ambassadel
Svensk/Spanska handelskammaren
SVT 24 på internet
Vädret
Karta över Nerja
Valutaomvandlare

Member of Asosiacion de Empresarios de Nerja
MEMBER OF AEN

Nerja

Nerja har av många blivit kallad, Solkustens pärla. Det  är många  turister  och semesterboende som kan skriva  under på att detta  uttryck inte är  någon överdrift.
Nerja, med sina 20.000 fasta innevånare,  utstrålar  gästfrihet och ett gemyt som man inte upplever  på  många  platser i världen.
Nerja Balcon de Europa Nerja
 Frigiliana
Vid foten av vad som var dess borg, "el castillo Lizar", konserverar sitt  morisk-mudéjar centrum, flertalat gånger premierat för sitt utmärkta  underhåll och bibehållande, sina antika kvarter El calvario, San Antonio samt Barribarte.Innevånarna har bibehållit ljuset i det vita på sina hus och nivåskillnaderna i sina stenlagda gränder såsom man gjort i sekler.  Bland de 4 eller 5 antika byggnaderna, utmärker sig kyrkan San  Antonio från adertonhundratalet. Andra momunent av intresse är: la  Ermita Ecce-Homo, Fuente Vieja, los Reales Expósitos, el Ingenio  som framställer sin berömda honung samt el Palacio del Apero.
Frigiliana grannby till Nerja
Torrox
Torrox ligger i lä av de höga bergen, Sierra Tejeda och Sierra Almijara.  Den  genomlöps av floderna Río  Torrox, Huit och Manzano. Området är  bördigt med  många lanthus. Namnet kommer från arabiskan,  Turrus,  som betyder torn. Upprinnelsen av Torrox är  en  gammal  romersk  bosättnin, Clavicum, som  stammar från mellem  I och IV årh. e.K. Vid fyrtornet,  El Faro, i  Torrox Costa  har man utgrävt rester av badanstallter, en  kyrkogård,  ugnar, rester av bosättningar, saltkar  och  saltbehållare, som  man brukade för framställning av "garum" (en  slags  fiskpasta).
Torrox grannby till Nerja

Almuñecar

Almuñecar ligger mellan en bördig grön dal och ett intensivt blått Medelhav. Almuñécar gynnas av ett subtropikt milt  klimat, där medeltemperaturen vintertid är 18º och sommartid 25º. 72 km från Granada och 75 km från Malaga reser sig staden som en  huvudort för Costa Tropical. Dess väl fungerande anläggningar och  effektiva service är grunden för en blommande turistindustri, där det  idylliska landskapet också har varit en förutsättning. Mängder av  restauranter ger möjligheter att prova alla specialiteter på Costa  Tropical, speciellt dess fisk och skaldjur men även det internationella köket.
Almuñecar

La Herradura

La Herradura, som tillhör Almuñécar kommun, överraskar besökaren  vid sitt första besök på Costa Tropical av den imponerande havsviken.  Beläget mellan Punta de la Mona i öster och Peñón de Cerro Gordo i  väster, ligger La Herradura mellan naturliga stenbarriärer som alltid  garanterar att båtar och badande är skyddade mot både östliga och västliga vindar. La Herradura strand har genom sin speciella karaktär en  av de bästa förutsättningarna för en perfekt vistelse. La Herradura har  genom sina otroliga rikedomar i havet blivit ett viktigt centrum för  undervattensaktiviteter. Den långa stranden  skyddad av Punta de las Monas kullar i öster och Cerro Gordo i väster,  har utvecklats till en medelpunkt för vattensportsentusiaster. Playa de  Cantariján förtjänar att nämnas särskilt för sitt nudistcentrum.
La Herradura